Geholpen

Baalderborggroep Van Dedem Marke

Nieuwe robotzeehond voor Pg-unit Van Dedem Marke
 
Binnen de PG-afdeling (afdeling voor mensen met een vorm van dementie) van Van Dedem Marke in Dedemsvaart is druk gespaard voor een robot-zeehond, de zgn. Paro. Door giften van de stichting Vrienden van de Baalderborg Groep, het Vaillant Fonds, MMC Dedemsvaart en de opbrengst van de verkoop van knieperties is het eindelijk mogelijk geweest om een nieuwe Paro-zeehond aan te schaffen.
 
“Wij zijn de gulle gevers dan ook enorm dankbaar dat we eindelijk weer een zeehond hebben kunnen kopen voor onze bewoners” laat Nynke Leyrik, teamleider weten. De oude zeehond was stuk, wat voor onze bewoners een enorm gemis was.
 

Paro is een sociale robot in de vorm van een knuffelzeehond. Hij heeft verschillende soorten sensoren waardoor hij reageert op aanraking, licht en geluid. Paro wordt sinds 2003 met positieve effecten toegepast in de psychogeriatrische zorg bij mensen met dementie.

Daarnaast stimuleert Paro de communicatie en interactie en heeft hij een kalmerend effect. Knuffel je hem, dan reageert hij tevreden. Daarnaast reageert hij op je stem.

Al met al een geweldig “huisdier” voor de bewoners van deze ouderenzorglocatie van de Baalderborg Groep. Zowel de bewoners als de medewerkers van de PG-afdelingen zijn dan ook blij dat er weer volop kan worden genoten van de nieuwe Paro.

(bron: Facebook)

Bijdrage aanvragen?

Instellingen kunnen voor een door hen uit te voeren of te organiseren activiteit of investering een bijdrage aanvragen bij de Stichting.

meer projecten

Iedereen Zingt

MMC heeft een bijdrage geleverd zodat het projectiescherm gehuurd kon worden en iedereen het kerst evenement goed kon zien.

Lees meer

Deel dit bericht: